Cerca al bloc

20 d’abril del 2018

Presentació del volum 12 de Domenechiana

Portada de Domenechiana, vol. 12
(cliqueu per a veure-la més gran)
El proper divendres 27 d'abril a les 11:00, el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM), de Canet de Mar, presentarà el volum 12 de la revista Domenechiana, en la qual col·laborem els autors d'aquest bloc. La presentació es realitzarà a la Casa Thomas de Barcelona, obra de Domènech i Montaner.

L'acte anirà a càrrec del president del CEDIM, Carles Sàiz, i comptarà amb la intervenció dels autors dels articles. Gemma Martí presentarà el disseny de la Casa Thomas, perfecta combinació d'arquitectura industrial i habitatge familiar; els autors d'aquest bloc, Pilar Salmerón i Miquel Terreu ens acostaran a l'oficina d'obres que Domènech posà en marxa per a la construcció de l'Hospital de Sant Pau; Carles Sàiz parlarà de la vessant més política de l'arquitecte, des de la seva participació a la candidatura catalanista dels Quatre Presidents fins a la crisi de la Lliga Regionalista; Valentí Pons tractarà del monument que dissenyà Domènech per al Dr. Robert; Francesc Arcas recuperarà la representació de plantes medicinals que es dissenyaren per a la Farmàcia Duran i España; i finalment, Xavier Mas reflexionarà sobre les crítiques de Josep Pla a la figura i obra de Domènech i Montaner.

Després de la presentació de la revista, s'oferirà una visita comentada per la planta baixa, el vestíbul d'entrada i la façana de la Casa Thomas. Apunteu-vos-hi!

(cliqueu)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...