Cerca al bloc

6 de setembre del 2013

Presentació de la revista Domenechiana

Portada de Domenechiana, núm. 1
(cliqueu per a veure-la més gran)
Aquest dissabte 14 de setembre a les 7 de la tarda, tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Canet de Mar la presentació del primer número de la revista Domenechiana, en el qual ha col·laborat la Pilar, co-autora d'aquest bloc. L'esdeveniment s'inscriu dins els actes de la 6a Fira Mercat Modernista de Canet.

En aquest primer número hi participen la historiadora Maite Carbonell, que ha elaborat un atles de l'obra arquitectònica de Domènech i Montaner; l'arxivera Pilar Salmerón, que parla sobre el llegat de Pau Gil i la construcció de l'Hospital de Sant Pau; l'historiador Carles Sàiz, que analitza l'edifici de l'Ateneu de Canet de Mar; l'historiador de l'art Antonio Sama, que es dedica a la seva arquitectura funerària; la restauradora de mobles Gemma Martí, que analitza el mobiliari familiar de l'arquitecte; l'escriptor Xavier Mas, que s'acosta a l'empremta de Domènech a Canet; i Jordi Soler i Sergi Alcalde, del Centre d'Estudis Canetencs, que presenten un estudi genealògic sobre la seva ascendència canetenca.

Domenechiana és editada pel Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM), entitat sense afany de lucre dedicada a aprofundir en la figura i l’obra de Lluís Domènech i Montaner en tots els seus vessants: arquitectura, però també humanitats, arts gràfiques, disseny, o estudis polítics. La revista, de periodicitat bianual, recollirà i difondrà els treballs d'investigació desenvolupats pel CEDIM, així com la recerca d'altres col·laboradors experts de perfil molt variat.

Esteu tots convidats a l'acte d'aquest dissabte!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...